Com comprar valors del Tesoro

 • MERCAT PRIMARI: En el moment de la subhasta
  Passos per a la compra en línia
  Imagen para el acceso al vídeo

  També coneguda com a subscripció, es fa a través d'un sistema de subhasta competitiva tant per a Letras com per a Bonos i Obligaciones.

  Qui pot subscriure valors en l'emissió?

  Qualsevol persona física o jurídica ho pot fer a través d'una Entitat Gestora on els valors quedaran registrats. Les peticions de compra es consideren compromisos en ferm d'adquisició dels Valors del Tesoro sol·licitats.

  Quan es fan les subhastes?

  A començament de cada any el Tesoro publica al Butlletí Oficial de l'Estat el calendari de subhastes amb vigència per a tot l'any en curs.

  Peticions de subscripció competitives.

  El participant ha d'indicar l'import nominal que vol adquirir i a quin preu ho vol fer, (un percentatge del valor nominal). En aquest cas, com que és el participant qui fixa el preu, és possible que la petició no sigui acceptada pel Tesoro.

  Import mínim de les peticions: 1.000 €, i les peticions superiors són múltiples d'aquesta xifra.

  Peticions de subscripció no competitives.

  El participant només ha d'indicar l'import nominal que vol adquirir, el preu serà el preu mitjà resultant de la subhasta.

  Com puc presentar les peticions

  Qualsevol persona física o jurídica pot participar en les subhastes de Valors del Tesoro presentant la petició en els terminis previstos.

  • En qualsevol de les sucursals del Banco de España, amb cita prèvia, fins a les 14.00 h del dia anterior a la subhasta. En aquest cas, els valors quedaran registrats en un Compte Directe.
  • A través d'Internet: www.tesoro.es. Les peticions s'hauran de presentar amb prou antelació per tal que els diners de la inversió estiguin en poder del Banco de España abans de les 14.00 h del dia abans de la subhasta.
  • En qualsevol intermediari financer.
  Imagen para el acceso al vídeo
 • MERCAT SECUNDARI: Després de la subhasta

  Tots els Valors del Tesoro es negocien en un mercat secundari en què s'intercanvien Letras, Bonos i Obligaciones ja emesos.

  Com puc comprar Valors del Tesoro en el Mercat secundari?

  La compra dels valors en el mercat secundari es pot fer:

  • A través d'un intermediari financer: les condicions de compra, el preu i les comissions es fixen lliurement entre client i entitat.
  • A través de la Borsa: accedint al Mercat Electrònic Borsari de Deute Públic. Sia a través d'un membre de Borsa o d'un altre intermediari que l'haurà de tramitar en col·laboració amb una de les Entitats Gestores membres de Borsa.
  Cotitzacions AIAF M. Secundari